Tillverkat för hand | Betala med Klarna | Leverans till hela Sverige

En del av familjen – varför vi vill vara så transparenta som möjligt

Ända sedan starten har vi haft en önskan om att vara en transparent verksamhet eftersom vi tror att många människor är intresserade av att känna till historien bakom och utvecklingen av de möbler man har i sitt hem och använder varje dag. De flesta verksamheter idag är ju faktiskt uppbyggda på det sättet att du egentligen bara upplever den färdiga produkten. Dagens plattformar ger alla möjligheter för företag att bjuda in sina kunder och ge inblick i hur möblerna tillverkas i allt från grundtanke i design till färdig möbel. Vi ser det som en naturlig utveckling i ett mer transparent konsumentsamhälle och vill mer än gärna visa upp hur vi arbetar och hur vi tänker kring produktion och konsumtion av möbler.

Transparens bygger på att inte ha något att dölja

Att vara ett transparent företag bygger såklart på att inte ha något som behöver döljas för kunden. Vi ser mest bara fördelar med att vara transparenta och bjuda in till hela den processen det innebär att starta ett företag. Under den korta tiden vi har funnits, har vi fått mycket positiv respons efter att ha öppnat upp och berättat om vår resa. Den responsen ger massor med lust och motivation till att fortsätta skapa långsiktigt hållbara möbler.

Dessutom blir de som följer oss en del av uppbyggnaden av företaget och vi hoppas att det kommer att ge en mer personlig kontakt och känsla för företaget. Om du under en längre tid har följt utvecklingen av en ny möbel tror vi också att du kommer skapa en djupare känsla för den och tycka om den länge.

Det ger oss konkurrensfördelar mot större producenter av möbler. De flesta verksamheter hemlighåller nya produkter och strategier fram till den dag de presenteras som en stor NYHET. De kan helt enkelt inte bjuda in tidigare i processen av konkurrensskäl. Vi har helt enkelt valt motsatt strategi  - vill någon kopiera våra möbler och koncept kommer det ändå hända förr eller senare. Vi vill släppa in de som vill följa oss i hela processen, i strategi eller nya designidéer. Vi kommer att göra fel och rätta till men det är också en del av processen.

Öppen process skapar känsla för produkten

Genom att ha en öppen kommunikation hoppas vi att de som vill följa oss skapar en relation till vårt varumärke och våra möbler, som gör att de vill investera i våra möbler. Vi strävar inte bara efter att sälja en möbel utan också skapa en känsla som ger våra möbler en historia och större värde än bara funktionalitet. Vi vill att våra kunder ska berätta om oss och våra möbler när de träffar vänner och familj.

Till sist något mycket värdefullt för oss. Genom att öppna upp som vi gör får vi mängder av bra feedback och bra idéer till hur vi kan utveckla och förbättra våra möbler och vårt varumärke. Stort tack för det. Vill du också följa oss gör du det på @byggerbogaard på Instagram. :)