Tillverkat för hand | Betala med Klarna | Leverans till hela Sverige

En tradition att föra vidare

Långt tillbaka i det förra århundradet startade Albert Eriksson ett snickeri i den lilla byn Vällviken i Jämtland. Det här var på den tiden innan alla hade ström, som vi tar för givet idag. Då byggdes maskinerna i trä och snickeriets hyvel blev dragen av en häst som gick i ring på våningen under snickeriet. Det har sedan dess under de senaste hundra åren skett en hel del i snickeriet. I början tillverkades möbler i dåtidens trend som är ganska långt ifrån dagens stil. Då var det stora, tunga möbler med många utskärningar och ett överflöd av svarvade ben som var populära. Senare tog verksamheten en ny vändning mot produktion av specialbeställda fönster och en hel del handel av trä och järnprodukter till länets lantbruk och småverksamheter.

Konkurrens från effektivisering och massproduktion

Men som för många småskaliga verksamheter på den här tiden blev det allt svårare att konkurrera mot effektiviseringar och massproduktionen som växte sig stor runt om i Sverige och utomlands och kunderna blev allt färre. 1986 slutade produktionen och sedan dess har maskinerna stått stilla. Många tänkte nog att småskalighet har gått ur tiden för alltid och att snickeriet skulle förbli stängt. Men nu när allt fler inser att massproduktion och pressade priser på bekostnad av miljö och människor inte att kommer vara en hållbar väg att gå i framtiden kan vi nu starta upp en ny småskalig produktion i Erikssons snickeri.

Tillbaka till rötterna

Vi går tillbaka till rötterna efter Albert genom att designa och producera möbler men i en mer nutida, tidlös design där kvaliteten lever upp till framtidens krav om att möbler ska hålla länge och ge förutsättningar för att konsumera mindre. Som tidigare generationer kommer vi att satsa på småskalig produktion, vi kommer att skapa möbler i en mindre skala hållbart både i design och för miljö. Det är den omsorgsfulla designen, den höga kvalitén och ett mindre utbud som gör våra möbler attraktiva. Hästen lämnar vi i hagen, men traditionerna och de gamla maskinerna tar vi med in i det nya årtusendet. 

Se alla våra möbler här!