Tillverkat för hand | Betala med Klarna | Leverans till hela Sverige

Inred din hall i fem smarta steg (och glöm inte hallbänken!)

1. Lista allt du vill att din hall ska innehålla

Skriv en lista på allt som du vill ha i en hall. Börja med det nödvändiga; klädhängare, hatthylla, en hylla eller liten byrå att lägga nycklar på, en bänk att sätta sig på för att ta av skorna, bra belysning och en spegel. Och så det som du tycker skulle vara fint; en matta, en vas med blommor, tavlor, eller extra krokar.

2. Rita upp för att skapa överblick

Rita upp hallen på ett papper för att få en överblick. Ibland kan man känna sig ganska låst med inredningen i en hall, så att få ett helikopterperspektiv kan ge helt nya idéer och lösningar! Placera in de saker från din lista som du vill ha med.

3. Hur rör du dig i hallen? Testa!

Testgå i hallen, både ut och in. Var vill du lägga nycklar, post, din telefon och plånbok? Var tittar du i spegeln enklast? Vilka saker använder du ofta som du vill hitta snabbt och vilka kan ligga lite mer undangömt? Vilka familjemedlemmar behöver vad, och i vilken höjd? Titta på din ritning igen och se om du placerat ut allt i ett naturligt flöde som underlättar för alla du bor med.

4. Vilken känsla vill du ha i din hall?

Dags att fundera vilken stil du vill ha i hallen. Vi gillar stilren skandinavisk design, och då passar vår bänk VL17 eller VM17, för den lite mindre hallen, perfekt. Det är fint att matcha träslag på andra möbler och ha genomgående till exempel ek eller björk. Kanske en hylla i trä precis vid dörren där hörlurar, bilnycklar och plånbok ofta hamnar? Det är också fint att använda sig av rena trämöbler och bryta av med en hatthylla i metall, eller en klädställning i målat trä.

5. Sista touchen - sätt stilen

En matta, som både är tålig och fin. Tavlor, välj gärna ljusa eftersom hallen ofta är mörk. Det kan bli en väldigt fin effekt mot mörkt målade väggar eller tapeter och stora ljusa tavlor. Strategiskt utplacerade lampor – både någon för bra belysning och någon för ett varmare mjukare sken. En stor spegel som gör att hallen ser större och ljusare ut. Blommor glömmer man ofta bort i hallen, det ger liv och värme och visar att det är ett rum att trivas i, inte bara en genomgång till andra rum. Och såklart – placera ett skohorn nära bänken.