Tillverkat för hand | Betala med Klarna | Leverans till hela Sverige

Några tankar kring våra barnmöbler – kvalitet och design är inte bara för vuxna!

När vi startade Bogaard var det med ambitionen om att skapa en verksamhet där lusten till att skapa och utveckla har ett högre värde än det affärsstrategiska och ekonomiskt korrekta. Vi utvecklar och bygger de möbler som vi själva ser ett behov av och vad vi själva tycker är riktigt fin design. Hela idéen om att starta Bogaard kommer i grunden från ett behov av en dagbädd till köket och det är med den röda tråden vi utvecklar.

Möbler för barn i hög kvalitet

Ett exempel från det är vår nya serie med barnmöbler. När vi själva letade efter en barnstol insåg vi att det mesta var i ganska dålig kvalitet och det som var välbyggt hade väldigt höga priser. Det resulterade i att vi utvecklade en egen barnstol som sedan fick sällskap av ett barnbord, och inom kort en boklåda och ett skåp som förvaring för teckningar av de små. Allt fler investerar i design- och kvalitetsmöbler för barn och lämnar tänket att bara köpa det allra billigaste eftersom det slits så snabbt. Tar man hand om sina kvalitetsmöbler håller de länge och har ett högt andrahandsvärde. Det tycker vi är både långsiktigt hållbart och mer kostnadseffektivt!  

Bara en barnmöbel?

Vi vill också addera en till aspekt av det långsiktiga tänket för våra möbler. Vårt barnbord till exempel är i massiv ek och har en stilren och nätt design. Det passar perfekt i barnrummet men kan lika gärna användas som sidobord eller soffbord när barnen blir större.

Rent ekonomiskt är det inte barnmöbler i hög kvalitet man som företag tjänar de största pengarna på. Materialen, och tiden de tar att tillverkas är inte särskilt lönsamt till de priser vi vill erbjuda. Men vi väljer ändå att satsa på vår serie, eftersom vi hellre vill arbeta med något vi brinner för än något som är mer ekonomiskt fördelaktigt men inte ger samma glädje och inspiration.

Dessutom vill vi att det ska finnas fler barnmöbler som har fokus på design och kvalitet. Många möbler som säljs för barn är bara menade att hålla något år, det är också därför priserna kan vara så låga. Vi vill skapa en serie barnmöbler som kan användas av generation efter generation. Något som har ett djupare värde för dig och något dina barn kan, och vill, ge vidare till sina barn.